A paralimpikon, Angela Madsen nekivágott a Csendes-óceánnak, de nem élte túl

Forrás: Twitter -
evezés paralimpikon Csendes-óceán Angela Madsen
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Angela Madsen, paralimpikon úgy döntött, hatvan évesen átevezi a Csendes-óceánt. Sajnos azonban két és fél hónap után a párja nem tudta elérni, ezért elkezdték keresni, de holtan találták.

Tengerészgyalogosként kezdte pályáját Angela Madsen, majd egy kosárlabda baleset után lebénult deréktól lefelé. Ezután elveszítette állását, és hajléktalan lett. Innen állt talpra, méghozzá úgy, hogy elkezdett evezni, majd edző lett belőle, és három paralimpián is részt vett.

Hatvan évesen úgy döntött, átevezi a Csendes-óceánt Kaliforniától a Hawaii-szigetekig - írta meg a Press Telegram. Teljesen egyedül indult neki az útnak még áprilisban, júliusban kellett volna megérkeznie, ám sajnos erre már nem került sor. Az út 2500 kilométer hosszú volt, közben végig tartotta a kapcsolatot a feleségével.

Angela Madsen nem élte túl az utat. Forrás: Twitter

Deb Madsen azonban egy idő után nem kapott választ tőle, és elkezdett aggódni. Legutóbbi beszélgetésük során Angela azt mondta, valami elromlott a hajón. A helyzetjelzője ezután azt mutatta, hogy a hajója sodródik az árral. A nő azonnal értesítette hatóságokat, akik megtalálták Angela holttestét. Halála okát egyelőre nem tudni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.