Bajba kerülhet Molnár Anikó? Gesztesi Károly özvegye kihívta a rendőröket elhunyt férje sírjához

özvegy rendőrség Gesztesi Károly Molnár Anikó sír
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy azt a Life.hu is megírta, Molnár Anikó közösségi oldalán mesélte el, milyen gondozatlanul találta Gesztesi Károly sírját, amit barátnőjével közösen rendbe tettek. A színész első feleségének azonban nem tetsztett az önkéntes akció, ahogyan az sem, hogy mindezt nyilvánosságra is hozta, így kihívta a rendőrséget.

Gesztesi Károly özvegye, Nikoletta feljelentést tett Molnár Anikóék ellen, ugyanis az özvegy azt sérelmezi, hogy a család engedélye nélkül rendezték át a sírhelyet és távolították el a síron található virágokat.

Molnár Anikó Fem3

Nikoletta a rendőrökkel együtt látogatott el Gesztes nyughelyéhez. A Blikk munkatársa a helyszínen tartózkodott, az özvegy azonban nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

"A sírhely felett rendelkező van, ez általában az a személy, aki megvásárolta a sírhelyet, így ő hozhat döntést a sírhellyel kapcsolatban. Alapesetben a rendelkező joga sírkövet állítani vagy bármilyen maradandó változást elvégezni a síremléken. Mindenkinek joga van a kegyeletgyakorláshoz. Ez azt jelenti, hogy vágott virágot, mécsest és koszorút is helyezhet a sírra, de ha elültet egy virágot, az már jogszerűtlen" - mondta el a napilapnak Gőcze Edit kegyeleti szakértő.

Bűntetőjogi felelősségrevonásra nem kell számítania Anikónak és barátnőjének, polgárjögi következményeket azonban vonhat maga után az ügy, amiért a tulajdonos tudta nélkül alakították át a sírhelyet, mondta el egy szakértő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.