Ahogy azt a Life.hu is megírta, Molnár Anikó közösségi oldalán mesélte el, milyen gondozatlanul találta Gesztesi Károly sírját, amit barátnőjével közösen rendbe tettek. A színész első feleségének azonban nem tetsztett az önkéntes akció, ahogyan az sem, hogy mindezt nyilvánosságra is hozta, így kihívta a rendőrséget.

Gesztesi Károly özvegye, Nikoletta feljelentést tett Molnár Anikóék ellen, ugyanis az özvegy azt sérelmezi, hogy a család engedélye nélkül rendezték át a sírhelyet és távolították el a síron található virágokat. 

Molnár AnikóFem3

Nikoletta a rendőrökkel együtt látogatott el Gesztes nyughelyéhez. A Blikk munkatársa a helyszínen tartózkodott, az özvegy azonban nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

"A sírhely felett rendelkező van, ez általában az a személy, aki megvásárolta a sírhelyet, így ő hozhat döntést a sírhellyel kapcsolatban. Alapesetben a rendelkező joga sírkövet állítani vagy bármilyen maradandó változást elvégezni a síremléken. Mindenkinek joga van a kegyeletgyakorláshoz. Ez azt jelenti, hogy vágott virágot, mécsest és koszorút is helyezhet a sírra, de ha elültet egy virágot, az már jogszerűtlen" - mondta el a napilapnak Gőcze Edit kegyeleti szakértő.

Bűntetőjogi felelősségrevonásra nem kell számítania Anikónak és barátnőjének, polgárjögi következményeket azonban vonhat maga után az ügy, amiért a tulajdonos tudta nélkül alakították át a sírhelyet, mondta el egy szakértő.