Vasárnap hunyt el 76 évesen Pécsi Ildikó férje, Szűcs Lajos. A focista előtte kórházba került, de senkinek nem akarta elárulni, hogy állapota rosszra fordult, hogy ne aggódjanak érte.

Az olimpiai bajnok labdarúgót kórházba kerülése után kereste fel a  Bors munkatársa, hogy interjút készítsen vele, nem sokkal ezután, vasárnap hajnalban hunyt el a sportoló. Az olimpiai bajnok focista az elmúlt években többször betegeskedett, de rendkívüli akaraterejével mindig leküzdötte, nem hiába kapta anno a Bengáli Tigris becenevet. Most azonban nem szerette volna, hogy bárki is tudja, ezúttal súlyosabb a helyzet.

Szűcs Lajos nem árulta el barátainak sem, hogy súlyos az állapota.Forrás: fradi.hu

„Többen megerősítették, hogy újfent az Uzsoki kórházban van, de – hiába ismerjük egymást több évtizede, mondhatom, baráti viszonyt ápoltunk – letagadta, hogy baj lenne. Nem akarta, hogy aggódjunk érte. Nemcsak fizikálisan volt erős, hanem a jelleme is. Azzal búcsúzott, vigyázzunk magunkra. Még ő óvott minket" - mesélte a Bors munkatársa, aki utolsó interjúját készítette Szűcs Lajossal.

Legjobb barátja, a szintén exfradista, Rákosi Gyula sem tudta, hogy ennyire rossz az állapota.
„Szombat este még beszélgettünk. Vasárnap készültem bemenni hozzá a kórházba. Előzetesen telefonon semmit nem mondott arról, hogy az állapota rosszabbra fordult volna" – mesélte Rákosi a Ripostnak.