Nem tudtak megegyezni a lakbérről, ezért gyilkolta meg a 28 éves férfi a főbérlőjét. A budapesti nyomozók befejezték a férfi ügyét. 

Tavaly januárban értesítették arról a rendőröket, hogy árad a füst A Budapest VII. kerületében lévő, István utcai lakásból. A tűzoltók oltás közben egy elszenesedett holttestet találtak, egy elpusztult kutyát, valamint a lakás falán és a padlón vérnyomokaz. 

A helyszíni vizsgálatok megállapították, hogy a 49 éves férfi halálát idegenkezűség okozta, majd a széleskörű adatgyűjtés eredményeként a rendőrök 20 percen belül elfogták azt a 27 éves férfit, aki a gyanú szerint megölte főbérlőjét, majd felgyújtotta az elhunyt szobáját.

Leszúrta, megfojtotta, majd rágyújtotta a lakást - Képünk illusztrációForrás: Getty Images/iStockphoto/nito100/Nito100

A BRFK Életvédelmi Osztály nyomozói a szemle során a 27 éves férfi szobájában véres ruhadarabokat és egy vérrel szennyezett kést is lefoglaltak.

A nyomozás adatai szerint az elhunyt férfi egy héttel korábban két szobát adott ki a sátoraljaújhelyi B. Jánosnak és a férfi három ismerősének, akiknek a beköltözést követően fizetési nehézségei támadtak. A 27 éves férfi január 28-án délelőtt fizetési haladékot akart kérni a főbérlőtől, aki azonban ragaszkodott a bérleti díj kifizetéséhez. A főbérlő azt mondta az albérlőnek, hogy amennyiben nem fizetnek, ki kell költözniük a lakásból. Az egyezkedés ezután veszekedéssé fajult, és B. János a 49 éves férfit először egy késsel többször megszúrta, majd megfojtotta. A főbérlő holttestét ezután B. János behúzta a szobájába, majd a férfi kutyáját is a szobába csukta és felgyújtotta a lakrészt.

A BRFK Életvédelmi Osztályának nyomozói a 27 éves sátoraljaújhelyi B. Jánost emberölés bűntett és állatkínzás bűntett gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. A férfi azóta is letartóztatásban van.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály Életvédelmi Osztály nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratot átadták az illetékes ügyészség részére - írja a Police.hu.