Donald Trump bejelentette: betiltja a TikTokot az Egyesült Államokban

Forrás: AFP/Joel Saget -
applikáció Tiktok Donald Trump
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közölte Donald Trump, hogy megszületett a döntés: betiltják a kínai tulajdonban lévő népszerű TikTok videomegosztó alkalmazást az Egyesült Államokban. Nemzetbiztonsági okai vannak.

Donald Trump az elnöki különgépen, egy sajtótájékoztatón jelentette be, nem engedélyezi a TikTok nevű alkalmazást az Egyesült Államokban - adta hírül a CNN.

"Ami pedig a TikTokot illeti, betiltjuk az Egyesült Államokban. Megvan hozzá a felhatalmazásom. Holnap aláírom" – mondta az elnök.

Donald Trump bejelentette, hogy betiltja a TikTokot. Forrás: AFP/Joel Saget

Az alkalmazás a kínai ByteDance tulajdonában vab, az országban ugyanez a cég működteti a TikTok cenzúrázott változatát, a Douyint is.
Trump döntésének nemzetbiztonsági okai vannak. Mike Pompeo, amerikai külügyminiszter úgy nyilatkozott, hogy ezen a platformon keresztül rengeteg személyes információ juthat el a kínai kommunista párthoz.

Trump hozzátette, támogatná, ha esetleg a TikTokot le tudnák választani a kínai cégről, és amerikai tulajdonba kerülne.
Állítólag a Microsoft már tárgyalásokat folytat az app felvásárlásáról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.