Újabb szigorításokat vezettek be Görögországban, mivel egyre inkább nő a koronavírussal fertőzöttek száma az országban. A korlátozások a mai naptól lépnek érvénybe. 

A görög kormány a koronavírussal megfertőzöttek számának növekedése miatt törölte több bár és étterem éjszakai nyitvatartását, így ezeknek éjfélkor be kell zárniuk. Ez a rendelet főként az ország turisták által kedvelt részeire vonatkozik - írta meg a Ripost. 

A keddtől – egyelőre kéthetes időtartamra életbe lépő – éjfél utáni zárva tartásra kötelezett övezetek között van Míkonosz, Szantorini, Korfu, Rodosz és Kréta.

Forrás: NurPhoto via AFP/Nicolas Economou/NurPhoto/Nicolas Economou

Vasárnapra 203 újabb fertőzöttet regisztráltak Görögországban, ahol a hivatalos adatok szerint  212 ember halt bele  a koronavírus okozta Covid-19 betegségbe.

Ezen felül újabb korlátozások lépnek érvénybe a vírusteszttel kapcsolatban is: a Belgiumból, Csehországból, Hollandiából, Spanyolországból és Svédországból repülőn érkező utasoknak augusztus 17-étől háromnaposnál nem régebbi negatív vírustesztet kell bemutatniuk, úgyszintén a szárazföldi határokon érkezőknek is.