Koronavírus - Újabb korlátozásokat vezettek be Görögországban

Forrás: NurPhoto via AFP/Nicolas Economou/NurPhoto/Nicolas Economou -
korlátozások Görögország turizmus koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb szigorításokat vezettek be Görögországban, mivel egyre inkább nő a koronavírussal fertőzöttek száma az országban. A korlátozások a mai naptól lépnek érvénybe. 

A görög kormány a koronavírussal megfertőzöttek számának növekedése miatt törölte több bár és étterem éjszakai nyitvatartását, így ezeknek éjfélkor be kell zárniuk. Ez a rendelet főként az ország turisták által kedvelt részeire vonatkozik - írta meg a Ripost.

A keddtől – egyelőre kéthetes időtartamra életbe lépő – éjfél utáni zárva tartásra kötelezett övezetek között van Míkonosz, Szantorini, Korfu, Rodosz és Kréta.

Forrás: NurPhoto via AFP/Nicolas Economou/NurPhoto/Nicolas Economou

Vasárnapra 203 újabb fertőzöttet regisztráltak Görögországban, ahol a hivatalos adatok szerint 212 ember halt bele a koronavírus okozta Covid-19 betegségbe.

Ezen felül újabb korlátozások lépnek érvénybe a vírusteszttel kapcsolatban is: a Belgiumból, Csehországból, Hollandiából, Spanyolországból és Svédországból repülőn érkező utasoknak augusztus 17-étől háromnaposnál nem régebbi negatív vírustesztet kell bemutatniuk, úgyszintén a szárazföldi határokon érkezőknek is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.