A jóindulatúnak és elbüvölőnek látszó édesanya és ápolónő, Mary Ann Cotton valójában egy igazi pszichopata, aki egész családjával képes volt megmérgezni. Végül 40 évesen felakasztották. 

A látszólag kedves és bájos édesanya, Mary Ann Coton egy kegyetlen brit sorozatgyilkos, aki szörnyű tetteivel egy életre beleírta magát a történelembe.

Az évek során 3 férjével és 11 gyermekével végzett a hátborzongató tetteiről elhíresült brit ápolónő, de ebből egyedül mostohafia meggyilkolását tudták rábizonyítani, ami miatt végül fel is akasztották - írta meg a Bors. 

Mary Ann Cotton, a kegyetlen sorozatgyilkosForrás: Origo

Az ápolónőként dolgozó nő először 30 éves korában ment férjhez, a kellően tehetős William Mowbray-hez. A kezdetben felhőtlen kapcsolatot egy rejtélyes tragédia követte, a férj titokzatos körülmények között elhunyt, majd a feleség ezután 35 fontos életjáradékhoz jutott. Ez még nem is lett volna kétes, de nemsokkal ezután az édesanya négy gyermeke is a férjhez hasonló tüneteket produkálva elhunyt. Az özvegy nem sokáig kesergett, szinte azonnal újraházasodott. Újdonsült férje, James Robinson viszont hamar rövidre zárta a házasságot, mivel hamar rájött, hogy feleségével nem klappol valami. 

Az asszony ezután sem gyászolt hosszú ideig, hamarosan új áldozatot szemelt ki magának, Frederick Cotton személyében, akihez férjhez is ment. A házasságkötés után nemsokkal a férfi életét veszítette, ahogyan több közös gyermekük is. Mary elméje ekkora már teljesen elborult, a szerettei halála után újabb áldozatot szemelt ki magának. Joseph Natras miután megváltoztatta végrendeletét tisztázatlan körülmények között elhunyt

Ezek után már annyira belejött a gyilkolásba, hogy a rendőröknek is gyanússá vált a sok elhalálozás körülötte. Végül miután mostohafiával, Charles Edward Cottonnal is végzett, letartóztatták, majd nemsokkal később, 40 éves korában kivégezték. A szörnyű pszichopata halála utolsó percéig ártatlannak vallotta magát.