Közös sétájukon marcangolta halálra két oroszlán a gondozóját: felesége végignézte

Forrás: Elter Károly -
Dél-Afrika oroszlán gondozó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
egszokott közös sétájukon marcangolta halálra két fehér oroszlán gondozójukat Dél-Afrikában.

A baleset a Hoedspruitben lévő Lion Tree Game Lodge nevet viselő háznál történt a rendőrség szóvivője szerint. A hely tulajdonosát, a 69 éves Arthur "West" Mathewsont szerda reggel két fehér oroszlán támadta meg. Az incidens során turisták nem tartózkodtak a területen.

A hatóság a súlyos sérüléseket szenvedett férfi halálát tudta csak megállapítani. Az oroszlánokat azóta áthelyezték a terület egy másik régiójába.

Közös sétájukon marcangolta halálra gondozóját két oroszlán Dél-Afrikában - Képünk illusztráció Forrás: Elter Károly

"Úgy tűnik, az állatok hozzá voltak szokva a jelenlétéhez, de gyakran figyelmeztetjük az embereket, hogy mindig legyenek óvatosak a vadon élő állatokkal, függetlenül attól, milyen körülmények között tartják őket" - emelte ki a szóvivő.

A Letaba Herald helyi lap online kiadása szerint a két fehér oroszlánt kölyökkora óta nevelte az állatok védelmével foglalkozó Mathewson. A ragadozókat elkerített kifutóban tartották.

A lap szerint, ahogy minden reggel, Mathewson szerdán is sétára indult az állatokkal, felesége pedig autóval követte őket. Az egyik nőstény agresszívan fordult egy másik állat felé, majd Mathewsonra támadtak. A lágyékát ért súlyos sérülések erőteljes vérzést indítottak el - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.