Ezért élte túl a zuhanást a celldömölki férfi, aki leugrott a tizedikről

Forrás: 112press.hu -
zuhanás öngyilkos öngyilkosság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindenki teljesen meg volt döbbenve, hogy a tizedikről leugró férfinak szinte semmi baja sem lett. Most azt is megtudtuk, hogy mi okozhatta ezt a szerencsés véletlent. 

Ahogy azt korábban megírtuk, egy Celldömölkön élő férfi vetette magát a mélybe egy tízemeletes épület tetejéről nemrég. A hírek szerint a 21 éves férfi szerelmi bánattól szenvedett, ezért döntött úgy, hogy véget vet az életének. A helyszínen fotók is készültek, amelyek még inkább érthetetlenné teszik a helyzetet, így nem csoda, hogy mindenkiben ugyanaz a kérdés fogalmazódott meg:

hogyan élhette ezt túl?

Egy belgyógyász orvos most megválaszolta a kérdést, szerinte környezeti hatásoknak köszönhető a férfi szerencséje.

"Ha ruganyos felületekre esik valaki, például faágakra, autóra vagy tetőre, emellett megfelelő szögben, azaz nem a fejére vagy a bordájára, hanem a medencéjére, esetleg a lábcsontjaira, azok átvesznek valamennyi energiát. Ezért is lehetséges az, hogy ennél akár nagyobb zuhanásokat is túléljenek például ejtőernyősök. Ha viszont valaki 10 emelet magasból egyenesen a betonra zuhan, az szinte biztosan végzetes" - kezdte Dr. Kóczán István, aki régebben mentőzött, így sajnos látott már hasonló eseteket.

Erre az autóra esett rá a férfi. Forrás: 112press.hu

"Egy ilyen esés általában maradandó sérüléseket szokott okozni, sokat fog szenvedni, mire felgyógyul. Láttam ilyen tragikus sorsú embereket, akiknek eltört a gerince, így fiatal emberként éveket töltöttek kórházban, avagy éppen lebénultak. Gyakori ilyenkor a gerinctörés mellett a koponyaalapi törés, illetve az, hogy a bordák törnek össze, amelyek kilyukaszthatják például a szívet és a tüdőt" - mondta a szakember a Blikknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.