Meghalt egy 15 éves lány a népszerű TikTok kihívás miatt

halál Tiktok túladagolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Veszélyes kihívás terjed a TikTokon, amelynek a lényege, hogy annyi allergia gyógyszert kell bevenni, amitől már hallucinál az ember. Egy 15 éves lány azonban annyira túladagolta a Benadryl nevű tablettát, hogy belehalt.

Egy oklahomai tinédzser a TikTokon terjedő őrület miatt veszítette életét. A Benadryl-kihívás ugyanis újabban igen nagy népszerűségnek örvend. A lényege, hogy annyi allergia gyógyszert kell bevenni, hogy hallucinálj tőle.

"A hallucinációt kiváltó dózis nagyon közel van ahhoz, amely már halált okozhat" - árulta el Scott Schaeffer, az Oklahoma Méreg- és Kábítószerügyi Információs Központ vezetője, majd hozzátette a nagyobb dózis agyvérzést, szívinfarktust, görcsrohamokat és agykárosodást okozhat.

Már májusban is három fiatal kórházba került, miután túladagolták a gyógyszert. Egy 14 éves lány 14 darab pirulát vette be, majd ijesztő tünetek jelentkeztek nála – írta a Daily Mail.
„Rémisztő volt. Érthetetlen volt a beszéde és hallucinált. A nyugalmi pulzusa 199 volt. Azonnal a sürgősségire rohantunk vele" – mesélte a kamasz édesanyja.

Neki azonban szerencsére nem lett súlyos baja, másnap hazaengedték a kórházból. A Fort Worth-i gyermekkórház felfigyelt arra, hogy több ugyanilyen eset is történt egymás után. Ekkor derült fény arra, hogy ez a TikTok kihívásnak köszönhető. Az applikáció szóvivője azt nyilatkozta, mindent megtesznek, hogy ilyen tartalmak ne jelenjenek meg. Sajnos azonban még most is egyre inkább terjed.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.