Vége a jó időnek - ekkor érkezik zivatarokkal a hidegfront

Forrás: Medgyesi Milán - Origo -
zivatar hidegfront időjárás figyelmeztetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az érkező hidegfront hatására az ország nagy részén zivatarokra kell készülni csütörtökön, helyenként viszont még 30 Celsius-fok körüli meleg is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán az MTI-hez eljuttatott jelzése szerint zivatarveszély miatt Csongrád-Csanád, Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.
Azt írták: csütörtökön kora délutánig a nyugati határ közelében, illetve északkeleten helyenként (nem heves) zivatarok is kialakulhatnak. A délutáni, esti órákban a középső országrészben képződhetnek helyenként újabb zivatarok, majd éjjelre megszűnik a csapadék az országban. A zivatarokat szélerősödés, intenzív csapadék, esetleg egy-egy helyen aprószemű jég kísérheti.

Az előrejelzés szerint csütörtökön a leghidegebb órákban általában 13-18 fok lesz, de az északi völgyekben ennél kissé hűvösebb, a nagyobb városokban enyhébb lehet a hajnal. Napközben 25-31 fokig melegszik a levegő, de Sopronban kissé hűvösebb is lehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.