Hatalmas változás jön Magyarországon péntektől: erre kell számítanod

Forrás: Shutterstock -
zivatar időjárás zápor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Úgy tűnik, szeptember végéig tartott a késői nyár, a péntek környékén záporral és zivatarokkal beköszönt a hamisítatlan ősz. 

Kedd


Sok napsütésre, kevés felhőre számíthatunk. Esetleg a késő esti óráktól a délnyugati határszélen fordulhat elő zápor, vagy zivatar. A délkeleti szél egyre inkább megerősödik. Nyárias időnk lesz: délután 24-29°C várható.


Szerda


Délnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és szórványosan záporok, zivatarok is kialakulnak. A csúcsérték 26 fok körül valószínű. A délnyugati szél élénk, zivatarok környezetében viharos lesz.

Csütörtök


Átmenetileg csökken a felhőzet, többórás napsütésre van kilátás gomolyfelhőkkel. Csak néhol fordulhat elő csapadék. Délután 23-28 fok várható.

Péntek


Nyugat, délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és eleinte csak a Dunántúlon, később máshol is záporok, zivatarok alakulnak ki. Néhol felhőszakadás is lehet. Sokfelé megerősödik, majd viharossá fokozódik DNy-i szél. Egyelőre marad a 25 fok körüli maximum.

Forrás: Shutterstock

Szombat


Borús, változékony idő valószínű sokfelé esővel, záporral, zivatarral. Nyugaton az ÉNy-i, keleten a DNy-i szél fokozódhat viharossá. Nyugaton már csak 15-20, keleten még 20-25 fok között alakulhat a hőmérséklet - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.