Koronavírus: Ausztriában nem lesz több buli a sípályáknál

Forrás: ONLY FRANCE via AFP/TRIPELON-JARRY/ONLYWORLD.NET/Tripelon-Jarry -
bulizás Ausztria koronavírus sípálya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az osztrák kormány csütörtökön betiltotta a bulizást a sípályáknál a következő téli szezonban, Tirol tartomány vezetője pedig sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az egyik síterepen korábban sokan elkapták a koronavírust.

A kormány azután hozta meg ezt a döntést, hogy egyre több európai ország adott ki utazási figyelmeztetést nem csak Bécs városára, hanem az osztrák alpesi régióra is a koronavírus-fertőzöttek növekvő száma miatt.
Sebastian Kurz osztrák kancellár sajtótájékoztatón jelentette be az intézkedést, hozzátéve azonban, hogy a turisták mehetnek síelni, étkezhetnek étteremben, és részt vehetnek kulturális eseményeken. "De a síelés az eddig ismert formában nem lesz lehetséges" - jelentette ki Kurz, utalva a számos síterepen az esti zárás után kezdődő bulikra. A kül- és beltéri bárok csakis az ülő vendégeknek szolgálhatnak fel ételt és italt, mindezt annak érdekében, hogy megelőzzék az alkoholgőzös mulatságokat. Este 10 órakor pedig zárniuk kell Ausztria hegyvidéki régióiban.
A sajtótájékoztatót mindössze egy nappal azután tartották, hogy különböző országokból több mint ezer ember csoportos pert indított az osztrák kormány ellen a koronavírus-járvány kezelésének szerintük rossz módja miatt a népszerű ausztriai Ischgl-síterepen. A felperesek állításuk szerint a tiroli városban vagy annak környékén fertőződtek meg.

Síterület Ischglben Forrás: ONLY FRANCE via AFP/TRIPELON-JARRY/ONLYWORLD.NET/Tripelon-Jarry


Günther Platter, Tirol tartomány vezetője csütörtökön részben bocsánatot kért.
"Nagyon sajnálom, hogy ilyen sokan fertőződtek meg Ischglben" - jelentette ki a kormány bécsi sajtótájékoztatóján. Platter mindazonáltal hangsúlyozta, hogy senki sem tehető személy szerint felelőssé a fertőzésekért egy világjárvány során. A hegyvidéki tartományban a gazdaság harmada és a munkahelyek negyede függ a turisztikai ágazattól.

Az osztrák kormány nemrég kiterjesztette a maszkviselési intézkedést, és 10 főre korlátozta a magánrendezvények résztvevőinek létszámát a koronavírus-fertőzés terjedése elleni fellépés részeként. A napi újabb esetszámok 800 fölé nőttek az elmúlt napokban az egy hónappal ezelőtti körülbelül 300-hoz képest.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.