A következő napok időjárása nem sok jót tartogat a számunkra.

Hétfő  

Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, záporeső. A Nyugat-Dunántúlon és a Tiszántúlon átmeneti szünetek lesznek a csapadékhullásban. Az északnyugati szél nagy területen lesz erős. Az ország nagy részén mindössze 10 és 17 fok között alakul a hőmérséklet, de a Tiszántúlon még lehet 20 fok körüli maximum. Rossz közlekedési feltételekre, vizes utakra, erős szélre készülhetnek a autósok.

 

Kedd  

Marad a borult idő. Sokfelé lesz komoly esőzés. A legkevesebb eső kedden délnyugaton lehet. Az ÉNy-i, majd a DNy-i szelet viharos lökések kísérik. Kettős fronthatás terheli szervezetünket. 8-15 fok közötti értékeket mérhetünk, északon lehet a leghűvösebb.

Esőre és szélre számíthatunk - Képünk illusztrációFotó: Szabó Gábor - Origo

 

Szerda  

Délnyugat, nyugat felől csökken a felhőzet, de északon (a kb. Győr-Budapest-Debrecen vonaltól északra) estig erősen felhős, vagy borult marad az ég - és itt tovább eső, záporeső várható. Sőt az Északi-középhegységben már havas eső, havazás is lehet. Általában 11 és 15 fok közötti értékeket mérhetünk, de az Északi-középhegységben csak +3, +4 fok valószínű. A délnyugati szél megélénkül.

 

Csütörtök és péntek  

Erősen felhős időre van kilátás, csütörtökön délnyugat felől újabb csapadéktömb érkezik, mely péntek napközben elhagyja az országot. 13-15°C körül alakul délutánonként a hőmérséklet - írja a Köpönyeg.