A művész mindig arról beszélt, hogy egyformán szeretne gondoskodni családtagjairól.

Tíz hónnappal Gesztesi Károly halála után az öröklésre is pont került - írja a Blikk. A gyerekek nagy egyetértésben határoztak mindenről, veszekedés nem volt.

"Példaértékű és Karcsi emlékéhez méltó megegyezés született. Tragikus halála után hátrahagyott örökségéből mind az öt gyermeke teljesen egyforma arányban részesült. Az egyeztetés során sem vita, sem ellentétes akarat nem volt, de még ellenvélemény sem, inkább csak döbbenet és szomorúság, hogy ennek így kellett történnie. A közjegyző végzését mindannyian tudomásul vették és elfogadták. (...) Baráti viszonyban voltam Karcsival, ezért úgy érzem, elmondhatom, ettől az önzetlen hozzáállástól meghatódtam. Nem foglalkozott a halállal, nevesített végrendeletet nem készített, de életében többször elmondta, mindegyik gyerekéről egyformán szeretne gondoskodni. Most is hallom, ahogy mondta: „Mindegyik gyerekemet szeretném sínre tenni. Igazi atyaként tartotta össze családját, és büszke lenne rá, hogy ebben a lelkileg nehéz eljárásban összetartottak" - mondta a lapnak a család ügyvédje, dr. Borbély Zoltán.

Gesztesi KárolyForrás: MTI/Zih Zsolt


A színész örökségének legnagyobbb részét a budakalászi, két lakrészből álló villája képezi, de egy értékes autó is maradt utána. A házat júliusban kínálták elszőzör eladásra, akkor 210 millió forintot kértek érte.

Gesztesi Károlynak öt gyermeke van: Gesztesi Máté (30), Gesztesi Dávid (17), Gesztesi Márkó (19), Gesztesi Panka (14) és Karel Áron (11).