Szaxi Maxi öccse, Fekete Gábor szörnyű balesetet szenvedett, miközben a telkén építkezett: átszúrta a lábát egy vasrúd. Egy centin múlt, hogy nem vérzett el néhány perc alatt.

"Mostantól 2020. április 26. a második születésnapom! Egyetlen centin múlt az életem. Ha az a betonvas kicsivel arrébb szúrja át a lábam, mehettem volna szegény bátyám után. Bárcsak Gyuszinak lett volna ekkora szerencséje, vagy csak feleekkora" - mondta Fekete Gábor, Szaxi Maxi öccse. Bátyja  tüdőembólia következtében távozott az élők sorából.

Szaxi Maxi, vagyis Fekete Gyula öccse szörnyű balesetet szenvedettForrás: facebook/Szaxi Maxi

"Szentendrei telkemen építkeztem, aznap a mélyített betonalapból kiálló vasakat akartam igazgatni. Másztam le a létrán és hirtelen dőlni kezdtem hátrafelé. Semmibe se tudtam kapaszkodni, magatehetetlenül huppantam az acélnyársak közé. Rögtön fel akartam állni, de szörnyülködve láttam, a térdem felett egy vas áll ki a jobb combomból. Ösztönösen rántottam ki belőle a lábam, és csodálkoztam, hogy nem vérzett. Ez volt a szerencsém" - tette hozzá. "Az izomsejtek még azelőtt összezártak, mielőtt észrevették volna, hogy szétszakadtak. Leültem a tornácra, az övemmel elszorítottam a combom és hívtam a mentőket. Míg rájuk vártam, sajogni kezdett a hátam, de a lábam nem fájt. Tíz perc múlva ott volt a rohamkocsi, és húsz percre rá már a budapesti Baleseti Központban voltam, ami azért döbbenetes, mert közben tízszer meghalhattam volna. Most is hallom a sebészt: »Fekete úr, magának őrangyal ült a vállán. Ha ez a vas egy centivel arrébb megy át a lábán és artériát talál, három perc alatt elvérzett volna«" - mondta a Blikknek. "Egy másik betonacél csúnyán felsértette a hátam: hosszú, mély seb maradt utána. Átszúrta volna a tüdőmet, ha kicsit is hátrébb dőlve estem volna. Ott haltam volna meg duplán felnyársalva. Másnap már két mankóval sétálgattam. A mozgásterapeuta azt mondta, terheljem, ha nem akarom felvenni egy sánta ember járását. Most már olyan állapotban vagyok, hogy semmi sem maradt vissza. Minden reggel 6 kilométert sétálok a kutyámmal. A második életemre nagyon vigyázok" - tette hozzzá.