Koronavírus: Három várost részleges karantén alá helyzenek Portugáliában

Forrás: Shutterstock -
karantén Portugália koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Részleges karantén alá helyeznek a koronavírus-járvány erősödése miatt három észak-portugáliai várost - jelentette be csütörtökön a kormány.

Péntektől Felgueiras, Lousada és Pacos de Ferreira mintegy 160 ezer lakosa csak munkavégzés, iskolába járás és más fontos tevékenység, így élelmiszer- és gyógyszervásárlás céljából hagyhatja el lakhelyét. Aki távmunkában tud dolgozni, otthon kell dolgoznia, az idősotthonokban tilos a látogatás, és a kereskedelmi egységeknek este tízkor be kell zárniuk.
"Az intézkedéseket a három településen kialakult járványhelyzet indokolja" - mondta sajtóértekezletén Mariana Viera Silva kabinetminiszter.

Az alig több mint 10 milliós lélekszámú Portugáliában viszonylag kevés - 106 271 - fertőzöttet jelentettek, a SARS-CoV-2 nevű vírus okozta Covid-19-betegségbe 2229-en haltak meg. A legtöbb európai országhoz hasonlóan azonban az utóbbi hetekben nőtt a fertőzöttek száma.
Múlt pénteken Portugáliában 2608 új esetet jelentettek, a legtöbbet a világjárvány kezdete óta, bár nőtt a tesztelések száma is. A múlt héten számos korlátozó intézkedést léptettek érvénybe a járvány miatt.
Az új fertőzötteket főként az északkeleti régióból és a főváros, Lisszabon környékéről jelentették.
Az esküvőkön és keresztelőkön legfeljebb ötven ember vehet részt, az egyetemi partikat betiltották, a kisebb, magán jellegű rendezvényeken résztvevők létszámát öt főre korlátozták.

Vieira da Silva közölte, hogy október 30. és november 3. között tilos lesz a közlekedés a különböző települések között, így akarják csökkenteni a Mindenszentek ünnepe alatti kockázatot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.