Koronavírus: november 9-ig zárva tartanak többek között az éttermek, a szabadidő-létesítmények, a szállodák, a fodrászatok, a múzeumok, a mozik, a piacok Walesben

Forrás: NurPhoto via AFP/David Cliff/NurPhoto/David Cliff -
Wales Boris Johnson koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Életbe léptek péntek este Walesben a csaknem teljes zárlattal felérő, több mint két hétig tartó szigorú korlátozások, amelyeket a helyi kormányzat a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése végett rendelt el. Boris Johnson brit miniszterelnök ugyanakkor kijelentette: bízik abban, hogy karácsonyra "valamivel normálisabbá" válhat az élet Nagy-Britanniában.

A walesi kormány e hét elején bejelentett rendelete értelmében péntek estétől november 9-ig zárva tartanak a pubok, az éttermek, a turisztikai és szabadidő-létesítmények, a szállodák, a közösségi intézmények, a fodrászatok, a szépségszalonok, a könyvtárak, az autókereskedések, a múzeumok, a mozik, a piacok és a nem alapvető cikkeket árusító üzletek.

Forrás: NurPhoto via AFP/David Cliff/NurPhoto/David Cliff

Esküvői és temetési szertartások kivételével a vallási intézményeknek is fel kellett függeszteniük működésüket a következő 17 napra. A lakosságot arra kérte a walesi kormány, hogy maradjon otthon, ha lehetséges, dolgozzon otthonról, és a legszükségesebb bevásárlásokon, valamint napi egy testedzésen kívül lehetőleg ne mozduljon ki. Ez alól csak a kritikus fontosságú területeken dolgozók kaphatnak mentességet, illetve azok, akiknek otthoni munkavégzése fizikailag nem lehetséges.
A walesi kormány a zárlat idejére megtiltotta az összejöveteleket a nem egy háztartásban élők számára közterületen és zárt térben egyaránt.

Az Egyesült Királyságon belül Walesben léptek életbe a legszigorúbb járványmegelőző korlátozások.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.