Tudod, miért van büdös sajtszaga a fülbevalódnak, miután viselted?

Forrás: Shutterstock -
illat fülbevaló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokakban felmerült már ez a kérdés, a választ azonban csak kevesen tudják: ezért van bűzös sajtszaga a fülbevalóknak néhány nap viselet után. 

Ha ki van szúrva a füled, akkor bizonyára tudod, milyen szaga van egy fülbevalónak, miután napokon át a füledben volt. Ekkor a füllyuk körül szürkés színű, könnyen lehámló, bőrréteghez hasonló dolog jelenik meg, és ennek van jellegzetes "sajt szaga".

Forrás: Shutterstock

Nyugi, ez tök normális

Sokan kellemetlenül érzik magukat, pedig egyáltalán nincs miért. A fülzsír és az elhalt hámsejtek felhalmozódása a testünk öntisztító és védekező mechanizmusának része, és ezek felelősek a fent említett szagért. Kilyukasztott testrészek, valamint nehezen tisztítható területek esetén (pl. köldök) ez erőteljesebb, de ez mindenkivel így van, nem csak veled - írja a The Sun.

Ha szeretnél megszabadulni ettől a szagtól, akkor használat előtt és után tisztítsd meg egy kis ecettel a fülbevalódat, illetve a füledet is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.