Vizsgálat indul a vírustagadó Gödény György szereplésével kapcsolatban

Forrás: Instagram / Dr. Gődény György -
vizsgálat dr. Gődény György vírustagadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Nutriversum Kft. ellen indított vizsgálatot, mivel a dr. Gődény Györggyel való hirdetéseik jogsértőek lehetnek.

Dr. Gődény György azzal vált ismertté az utóbbi időben, hogy a vírustagadók egyik fő szószólója lett. Az ő szereplésével készített hirdetéseket az étrend-kiegészítőket forgalmazó Nutriversum Kft. Csakhogy ezek feltehetőleg nem felelnek meg az élelmiszerekre vonatkozó ágazati szabályoknak.

Dr. Gődény György szereplését vizsgálják az étrend-kiegészítő cég hirdetéseiben. Forrás: Instagram / Dr. Gődény György

Az orvos ajánlása megtévesztő lehet, mert azt sugallja, hogy az egyik termék hatásosabb a többinél. Az uniós szabályozás azonban tiltja, hogy élelmiszerek reklámozásában orvosokra, egészségügyi szakemberekre vagy akár egészségügyi szervezetekre hivatkozzanak. Hiába állítanak akár igazat.

Dr. Gődény György fő hangadója a magyar vírustagadók csoportjának. Nem rég akciót hirdettek, amelyben mindenkit arra buzdítanak, hogy dobják el a maszkokat. Az efféle tevékenységek pedig a jelenlegi járvány helyzetben nagyon veszélyesek lehetnek – írta meg a Ripost.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.