Sikeres volt a műtét, amelyet a minden idők egyik legjobb labdarúgójaként számon tartott Diego Maradonán végeztek el koponyaűri vérzés miatt kedden Argentínában.

"Sikerült eltávolítanunk a vérömlenyt. Diego jól viselte a beavatkozást. Már felébredt, és minden rendben van" - mondta sajtótájékoztatóján orvosa, Leopoldo Luque.

Maradona depresszió miatt került be a La Plata-i magánklinikára, ahol vérszegénységet és kiszáradást is megállapítottak nála. Luque még hétfőn azt közölte, hogy háromnapos hidratálásra van szüksége, de nincs vészhelyzetben és bármikor elhagyhatja a kórházat.

Diego Armando MaradonaForrás: AFP/Alejandro Pagni

A Gimnasia vezetőedzőjeként dolgozó Maradona pénteken ünnepelte 60. születésnapját. Aznap a csapata 3-0-ra legyőzte a Patronato együttesét, de a szakember már az első félidő vége előtt távozott a kispadról, ami kérdéseket vetett fel az egészségi állapotát illetően.

Szerdán délután Lionel Messi, a Barcelona argentin sztárja szívhez szóló üzenetet küldött a lábadozó legendának: "Diego, a világ minden erejét kívánom neked. A családommal együtt szeretnénk mihamarabb egészségesnek látni. Szívből ölelünk" - írta közösségi oldalára egy régebbi kép kíséretében, amelyen Maradona mellett látható.