Megoperálták Diego Maradonát - Nyilatkozott az orvosa

Forrás: AFP/Alejandro Pagni -
műtét Diego Maradona vérömleny
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sikeres volt a műtét, amelyet a minden idők egyik legjobb labdarúgójaként számon tartott Diego Maradonán végeztek el koponyaűri vérzés miatt kedden Argentínában.

"Sikerült eltávolítanunk a vérömlenyt. Diego jól viselte a beavatkozást. Már felébredt, és minden rendben van" - mondta sajtótájékoztatóján orvosa, Leopoldo Luque.

Maradona depresszió miatt került be a La Plata-i magánklinikára, ahol vérszegénységet és kiszáradást is megállapítottak nála. Luque még hétfőn azt közölte, hogy háromnapos hidratálásra van szüksége, de nincs vészhelyzetben és bármikor elhagyhatja a kórházat.

Diego Armando Maradona Forrás: AFP/Alejandro Pagni

A Gimnasia vezetőedzőjeként dolgozó Maradona pénteken ünnepelte 60. születésnapját. Aznap a csapata 3-0-ra legyőzte a Patronato együttesét, de a szakember már az első félidő vége előtt távozott a kispadról, ami kérdéseket vetett fel az egészségi állapotát illetően.

Szerdán délután Lionel Messi, a Barcelona argentin sztárja szívhez szóló üzenetet küldött a lábadozó legendának: "Diego, a világ minden erejét kívánom neked. A családommal együtt szeretnénk mihamarabb egészségesnek látni. Szívből ölelünk" - írta közösségi oldalára egy régebbi kép kíséretében, amelyen Maradona mellett látható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.