A 70 éves K. Misi bácsi egy férfira fogta forgótáras gázpisztolyát, majd közölte vele, hogy akkor fog megnyugodni, ha kivégezte. A helyiek rettegnek a nyugdíjastól.

A pisztollyal fenyegetőző bácsit a történtek óta elfogtak a rendőrök, és hamar kiderült, hogy nem ez volt az első támadása. Kaizer Tamás fiát, Olivért is fegyverrel fenyegette korábban.

"Sosem felejtem el a napot, amikor nyáron Olivér fiam a barátnőjét kísérte haza, és ugyanez a pisztolyos ember a körforgalomnál kiabálva magához hívta őket. A fiatalok jóhiszeműen odamentek hozzá, mert azt hitték, segítséget kér tőlük. Ehelyett az öreg a fiam homlokához emelte a távcsöves légpuskáját, majd közölte velük, hogy takarodjanak. Olivér a barátnőjével futásnak eredt. Még hallotta a háta mögött a légpuska csattanását, majd pár másodperc múlva egy dörrenést. Utólag kiderült, az öreg egy gázpisztollyal lőtt a levegőbe. A lövést a segélyhívó diszpécsere is hallotta, amikor a kamasz fiam telefonon segítséget kért tőle"

-mesélte a fiú apja.

A fenyegetés után a környéket megszállták a rendőrök, és a bácsit a helyszínen elfogták. A házkutatás során lőszereket, fegyveralkatrészeket is találtak nála, és mint kiderült, nem ez volt az első eset, hogy valakire rátámadt.

Mivel az idős bácsinak nem ez volt az egyetlen fegyveres akciója, a Veszprémi Járásbíróság a szökés, az elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye miatt elrendelte a férfi letartóztatását.

Képünk illusztráció.Forrás: Shutterstock