Felháborító: 4 gyereket rabolt ki egy miskolci férfi

Forrás: -- -
kiskorú rablás Miskolc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Veréssel fenyegette meg őket.

A vád szerint 2020. június közepén Miskolcon, egy bevásárlóközpontban a férfi összetalálkozott falubeli ismerőseivel, négy kiskorú fiúval. Rájuk köszönt, ők is üdvözölték, de ismerve előéletét, kerülték a vele való kapcsolatfelvételt, és inkább az éttermi részen az egyik asztalhoz ültek - írja az Ügyészség.hu.

Forrás: --

A vádlott azonban odament hozzájuk, és azt mondta nekik, hogy „dobjanak neki össze pénzt". Ez a kijelentése még nem volt fenyegető, de nem is indokolta. A fiúk azt mondták, hogy nincs pénzük, erre a vádlott azt válaszolta, hogy akkor majd megvárja őket a bejáratnál.

A gyerekek mindenképpen el akarták kerülni az újabb találkozást, ezért az épületet a parkoló irányába hagyták el, és gyalog elmentek a vasúti pályaudvarra. Miután már megvásárolták a vonatjegyeket, egy vágány melletti padra ültek, amikor meglepetésükre megjelent a vádlott, és közölte velük, hogy nem tudnak túljárni az eszén, és most már agresszívan követelte tőlük, hogy adjanak neki pénzt.

Ismét azzal feleltek, hogy nincs náluk, mire a férfi egyre idegesebb lett, és azzal fenyegetőzött, hogy mindegyikőjüket át fogja kutatni, és ha pénzt talál náluk, azt elveszi és megveri őket.

Ettől annyira megijedtek, hogy egyikük elővette a pénztárcáját, és átadott neki egy 1 000 Ft-os bankjegyet, aki ezzel megelégedve távozott.

A többszörös visszaesőnek minősülő és más ügyben szabadságvesztés büntetését töltő vádlottal szemben az ügyészség fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott vagyonelkobzás elrendelésével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.