A vád szerint 2020. június közepén Miskolcon, egy bevásárlóközpontban a férfi összetalálkozott falubeli ismerőseivel, négy kiskorú fiúval. Rájuk köszönt, ők is üdvözölték, de ismerve előéletét, kerülték a vele való kapcsolatfelvételt, és inkább az éttermi részen az egyik asztalhoz ültek - írja az Ügyészség.hu.

Forrás: --

 A vádlott azonban odament hozzájuk, és azt mondta nekik, hogy „dobjanak neki össze pénzt". Ez a kijelentése még nem volt fenyegető, de nem is indokolta. A fiúk azt mondták, hogy nincs pénzük, erre a vádlott azt válaszolta, hogy akkor majd megvárja őket a bejáratnál.

A gyerekek mindenképpen el akarták kerülni az újabb találkozást, ezért az épületet a parkoló irányába hagyták el, és gyalog elmentek a vasúti pályaudvarra. Miután már megvásárolták a vonatjegyeket, egy vágány melletti padra ültek, amikor meglepetésükre megjelent a vádlott, és közölte velük, hogy nem tudnak túljárni az eszén, és most már agresszívan követelte tőlük, hogy adjanak neki pénzt.

Ismét azzal feleltek, hogy nincs náluk, mire a férfi egyre idegesebb lett, és azzal fenyegetőzött, hogy mindegyikőjüket át fogja kutatni, és ha pénzt talál náluk, azt elveszi és megveri őket.

Ettől annyira megijedtek, hogy egyikük elővette a pénztárcáját, és átadott neki egy 1 000 Ft-os bankjegyet, aki ezzel megelégedve távozott.

A többszörös visszaesőnek minősülő és más ügyben szabadságvesztés büntetését töltő vádlottal szemben az ügyészség fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott vagyonelkobzás elrendelésével.