Koronavírus: Milák Kristóf állapotáról nyilatkozott edzője, Selmeci Attila

úszás Milák Kristóf világbajnok sportoló koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a tokiói olimpia egyik legnagyobb magyar éremvárományosa, Milák Kristóf is elkapta a koronavírust. Jelenlegi állapotáról edzője, Selmeci Attila számolt be. 

A pillangóspecialista vébé győztes úszó, Milák Kristófot rendkívül megviselte, hogy megfertőződött a koronavírussal. A világbajnok és világcsúcstartó fiatal úszó szeptember végén lett rosszul, és azonnal elvégeztek rajta egy tesztet, amelynek eredménye pozitív lett - árulta el az InfoRádiónak Milák edzője, Selmeci Attila.

Újra edz a nemrég koronavírussal fertőzött Milák Kristóf Forrás: MÚSZ

A sportolót megviselte a betegség, nagyon legyengült és láza is volt. A karantént sem bírta jól, bezárkózott a betegség alatt és telefonon sem kommunikált klubjával.

"Fizikálisan pedig látványosan le van gyengülve, egészen biztos, hogy izmot is vesztett, jelentős mennyiséget" - mondta Selmeci.

Ma már sokkal jobban van a sportoló, a cél az, hogy fokozatosan vezeti vissza edzője az edzések világába.

"Alaposan leverte lábáról a vírus. Szinte csak feküdt, a magas, állandóan visszatérő láz fokozatosan gyengítette a szervezetét. Több kilót vesztett a súlyából is, izomzata szintén megcsappant. Fejben is nehezen viselte a megpróbáltatást, de lekopogom, ismét gőzerővel edz"

- mondta a Borsnak a Mester.

Attila annak is örül, hogy a szívizom- és tüdőgyulladás is elkerülte Kristófot, amit a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán a gondos kezelésnek, dr. Merkely Bélának és dr. Sydó Nórának köszönhetnek.

Kristóf jelenleg a balatonfűzfői uszodában edz gőrerővel és dolgozik azon, hogy a betegség miatt elveszített izomzatát mihamarabb visszanyerje.

"Kristóf immáron teljesen terhelhető. Két kedvenc edzőtársa, Biczó Bence és Márton Richárd is egészséges, hárman ideálisan segítik egymást a tréningeken. Keményen gyúrnak az izmokért és a sikerekért egyaránt"

- mesélte Selmeci.

Az edző nyilatkozott a decemberi országos bajnoksággal kapcsolatban is.

"Ki kell várnunk, hogy miként reagál a szervezete az újrakezdésre. Azt viszont tudni kell, hogy a tét mindig feldobja. Szerintem, a kaposvári országoson Szabó Szebasztiánnal jót csatáznak majd, a verseny egyik fénypontja lehet a találkozásuk"

- mondta bizakodva Selmeci Attila.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.