Ahogyan arról mi is beszámoltunk, a tokiói olimpia egyik legnagyobb magyar éremvárományosa, Milák Kristóf is elkapta a koronavírust. Jelenlegi állapotáról edzője, Selmeci Attila számolt be. 

A pillangóspecialista vébé győztes úszó, Milák Kristófot rendkívül megviselte, hogy megfertőződött a koronavírussal. A világbajnok és világcsúcstartó fiatal úszó szeptember végén lett rosszul, és azonnal elvégeztek rajta egy tesztet, amelynek eredménye pozitív lett - árulta el az InfoRádiónak Milák edzője, Selmeci Attila.

Újra edz a nemrég koronavírussal fertőzött Milák KristófForrás: MÚSZ

A sportolót megviselte a betegség, nagyon legyengült és láza is volt. A karantént sem bírta jól, bezárkózott a betegség alatt és telefonon sem kommunikált klubjával.

"Fizikálisan pedig látványosan le van gyengülve, egészen biztos, hogy izmot is vesztett, jelentős mennyiséget" - mondta Selmeci.

Ma már sokkal jobban van a sportoló, a cél az, hogy fokozatosan vezeti vissza edzője az edzések világába. 

"Alaposan leverte lábáról a vírus. Szinte csak feküdt, a magas, állandóan visszatérő láz fokozatosan gyengítette a szervezetét. Több kilót vesztett a súlyából is, izomzata szintén megcsappant. Fejben is nehezen viselte a megpróbáltatást, de lekopogom, ismét gőzerővel edz" - mondta a Borsnak a Mester.

Attila annak is örül, hogy a szívizom- és tüdőgyulladás is elkerülte Kristófot, amit a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán a gondos kezelésnek, dr. Merkely Bélának és dr. Sydó Nórának köszönhetnek.

Kristóf jelenleg a balatonfűzfői uszodában edz gőrerővel és dolgozik azon, hogy a betegség miatt elveszített izomzatát mihamarabb visszanyerje.

"Kristóf immáron teljesen terhelhető. Két kedvenc edzőtársa, Biczó Bence és Márton Richárd is egészséges, hárman ideálisan segítik egymást a tréningeken. Keményen gyúrnak az izmokért és a sikerekért egyaránt" - mesélte Selmeci.

Az edző nyilatkozott a decemberi országos bajnoksággal kapcsolatban is.

"Ki kell várnunk, hogy miként reagál a szervezete az újrakezdésre. Azt viszont tudni kell, hogy a tét mindig feldobja. Szerintem, a kaposvári országoson Szabó Szebasztiánnal jót csatáznak majd, a verseny egyik fénypontja lehet a találkozásuk" - mondta bizakodva Selmeci Attila.