Koronavírus: Kiderült, szabad-e este 8 után kutyát sétáltatni

korlátozás kutyasétáltatás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mint azt tudjuk, az újbóli szigorítások miatt ismét rengeteg dologra kell figyelnünk - többek között arra, hogy este 8 és reggel 5 között ne tartózkodjunk az utcán.

Sokakban azonban felmerült a kérdés, hogy ez vajon a kutyásokra is vonatkozik-e? Hiszen az állattartók többsége este, lefekvés előtt még le szokták vinni házi kedvencüket, ami általában 10 óra környékén - vagy annál később - esedékes.

Ovádi Péter állatvédelemért felelős miniszteri biztos kezdett el foglalkozni ezzel a kérdéssel, és ő hívta fel Orbán Viktor figyelmét erre a problémára, amit együttes erővel már orvosoltak is. Ovádi a közösségi oldalán jelentette be a fejleményeket.

"Miniszterelnök Úr a mai megbeszélésünk alkalmával figyelembe vette és elfogadta a Kormány részére tett, mintegy másfélmillió kutyatartó képviseletében is megfogalmazott javaslatomat, hogy a kutyás gazdik időkorlátozás nélkül tudjanak sétálni este nyolc óra után is, a lakóhelyük 500 méteres körzetén belül.

Megfontolásra javasoltam, hogy a kutyafuttatók nyitvatartását az önkormányzatok saját hatáskörben tudják mérlegelni és rendezni.Arra kérek mindenkit, hogy a helyzettel éljünk és ne visszaéljünk! Ami a legfontosabb továbbra is vigyázzunk egymásra!" - írja a Facebook-oldalán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.