Hét évvel ezelőtt öltek meg soroksáron egy futó nőt, Gyurik Krisztinát. Egészen 2018-ig kellett várni, míg a rendőrség letartóztatta feltételezett gyilkosát, akinél megtalálát a nő mobiltelefonját. Most újabb részletek derültek ki a végzetes napról.

Tegnap tanúvallomások felolvasásásval folytatódott R. Szilveszter pere, akit Gyurik Krisztina megerőszakolásával és meggyilkolásával vádolnak. A bíró a vádlott édesanyjának és az áldozat szeretőjének nyilatkozatát is ismertette.

R. Szilveszter, a soroksári gyilkosság feltételezett elkövetője bilincsben a tárgyalóteremben.Fotó: Koncz Márton - Origo

D. Ferenc még a nyomozás során elismerte, hogy az áldozat szeretője volt. A férfi 18 éve élt együtt feleségével, amikor a Facebookon megismerkedett Krisztinával. Hamar megszerette, és bár tudta, hogy a nőnek is van családja, vonzalmát nem tudta visszafogni:

Tudtam, hogy házas és gyereke van, de nagyon megszerettem. Sok szeretetet adott, nagyon vonzódtam hozzá - idézi a Blikk a férfi szavait, amiket még a kihallgatásán mondott. D. Ferenc azt is elmondta, hogy a nő SMS-t írt neki, amikor futni ment, általában ugyanis akkor találkoztak, ő ment el érte autóval. Ám még akkor tudta magát tisztázni, a gyilkosság napján nem találkoztak. D. Ferenc 2016-ban elhunyt.

R. Szilveszter édesanyja nyilatkozatából kiderült, hogy hatodikos korától kezdett el csavarogni, barátaival betört egy közértbe, utána került intézetbe. Családja tartotta vele a kapcsolatot. Anyja utoljára 2017-ben váltott vele levelet, amikor a férfi a sopronkőhidai börtönben ült. 

Nem tudom feltételezni róla, hogy embert ölt. Nem értem, hogy a fiam miképp lett ilyen ember, az egész családban mindenki tisztességes, ő ilyen egyedül sajnos - idézi a lap az anyát.