A meggyilkolt soroksári futónő szeretője megdöbbentő nyilatkozatot tett

Fotó: Koncz Márton - Origo -
soroksári gyilkos soroksári futónő gyilkosság tárgyalás soroksári futónő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hét évvel ezelőtt öltek meg soroksáron egy futó nőt, Gyurik Krisztinát. Egészen 2018-ig kellett várni, míg a rendőrség letartóztatta feltételezett gyilkosát, akinél megtalálát a nő mobiltelefonját. Most újabb részletek derültek ki a végzetes napról.

Tegnap tanúvallomások felolvasásásval folytatódott R. Szilveszter pere, akit Gyurik Krisztina megerőszakolásával és meggyilkolásával vádolnak. A bíró a vádlott édesanyjának és az áldozat szeretőjének nyilatkozatát is ismertette.

R. Szilveszter, a soroksári gyilkosság feltételezett elkövetője bilincsben a tárgyalóteremben. Fotó: Koncz Márton - Origo

D. Ferenc még a nyomozás során elismerte, hogy az áldozat szeretője volt. A férfi 18 éve élt együtt feleségével, amikor a Facebookon megismerkedett Krisztinával. Hamar megszerette, és bár tudta, hogy a nőnek is van családja, vonzalmát nem tudta visszafogni:

R. Szilveszter édesanyja nyilatkozatából kiderült, hogy hatodikos korától kezdett el csavarogni, barátaival betört egy közértbe, utána került intézetbe. Családja tartotta vele a kapcsolatot. Anyja utoljára 2017-ben váltott vele levelet, amikor a férfi a sopronkőhidai börtönben ült.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.