Koronavírus: tilos a tüzijáték szilveszterkor, hatalmas összegre büntethető az, aki mégis megteszi

Forrás: Shutterstock -
rendelet szilveszter koronavírus tűzijáték
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus-járvány elleni védekezés részeként, a szilveszterkor is érvényes esti kijárási tilalom betartatásáért és a csoportosulások elkerüléséért a kormány megtiltja a szilveszterkor használatos pirotechnikai termékek árusítását és felhasználását - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) szerdán az MTI-vel.

A közleményben emlékeztettek arra, hogy petárdát máskor sem lehet árusítani, de - mint írták - ezúttal az év végi időszakban amúgy engedélyezett tűzijátékot is tilos árulni és felhasználni. Az erről szóló kormányrendelet hamarosan olvasható lesz a Magyar Közlönyben - tették hozzá.

Figyelmeztettek, hogy akár 150 ezer forinttal büntethető szabálysértést követ el az, aki a szilveszterkor használatos pirotechnikai termékek forgalmazására, birtoklására, felhasználására vonatkozó előírásokat megszegi.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.