Ez volt Balázs Fecó utolsó kívánsága a halálos ágyán

Fotó: Polyák Attila - Origo -
halál album Korál együttes Balázs Fecó utolsó kívánság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pár hete, hogy Balázs Fecó koronavírus-fertőzés miatt kórházba került, és 69 évesen elhunyt. Zenésztársai most arra készülnek, hogy utolsó kívánságát teljesítsék.

November végén halt meg Balázs Fecó, aki utolsó kérését Dorozsmai Péterhez intézte. A Korál együttes dobosától azt kérte, fejezze be élete albumát. A zenész azóta is a Balázs Fecó és a Korál – Legszebb dalaink lemezen dolgozik.

"Fecónak sok olyan dala volt, például filmzenék, amelyekre annak idején nem fordítottak igazán sok energiát, és léteznek olyan Korál-dalok is, amelyekhez a régi rockos hangzást megtartva szimfonikus zenekart, vokált és újabb hangszereket is alkalmazhatnánk. Ezen a lemezen dolgoztunk és dolgozunk" – mesélte Dorozsmai a Blikknek, majd így folytatta:

Megemlékezés a Margit szigeten Balázs Fecóról Fotó: Polyák Attila - Origo


"Egyik este felhívott, hogy pár napja pozitív lett a koronavírustesztje, de nincsenek tünetei, nincs nagy baj. Hiába volt a legjobb kezekben, a legjobb orvosoknál és kapta az elérhető legjobb terápiás kezelést, a vírus erősebb volt. Amióta tudtam, hogy kórházban van, minden telefonhívásra összerezdültem. Amíg nem került intenzívre, még tudtam vele beszélni, és nagyon bízott benne, hogy legyőzi a szervezete a kórt. Azt mondta, hogy várjunk a keveréssel, amíg nem jön ki, és felénekli a hiányzó dalokat.

Sajnos egyre rosszabbodott az állapota, aztán már csak egy SMS-t küldött, hogy az intenzívre kerültem. Amikor kérdeztem, hogy tudok-e bármiben is segíteni, akár a családjának is, csak annyit üzent, hogy ne törődjek semmivel, csináljam meg az élete lemezét..."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.