Sokkoló tűzijáték-balesetek: a robbanás leszakította egy 25 éves férfi fejét, egy másiknak a végtagjai szakadtak le

baleset Európa tűzijáték
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Többen meghaltak szilveszteri tűzijáték-balesetekben Európában.

Egy felrobbanó szerkezet leszakította egy 25 éves férfi fejét a franciaországi Boofzheim településen, Strasbourgtól mintegy 30 kilométerre délre - közölték a helyi hatóságok.

Egy 24 éves másik férfi is megsebesült az arcán a balesetben, és kórházban ápolják. Az eset körülményei egyelőre tisztázatlanok. Egy helyi lap értesülése szerint a tűzijáték először nem robbant föl, amikor meggyújtották és eldobták, de amikor a két férfi emiatt közel ment hozzá, akkor igen.

Ebben a régióban december eleje óta tilos a tűzijátékok értékesítése és használata magánszemélyeknek. Németországban is meghalt legkevesebb egy ember egy tűzijátéktól: egy 24 éves férfi az ország keleti felén lévő, Brandenburg tartományi Rietz-Neuendorfban. A szerkezet házi készítésű volt - közölte a helyi rendőség, amely további házi készítésű pirotechnikai eszközöket kobzott el a helyszínen.

A nyugat-németországi Osnabrückben, egy épületben szintén egy házi készítésű tűzijátéktól életveszélyesen megsebesült egy 21 éves férfi: bizonyos végtagrészei leszakadtak. Két másik fiatal is megsebesült a balesetben, egyikük súlyosan. A rendőrség szerint az épület életveszélyessé vált.
A közép-németországi Springstille faluban egy idő előtt felrobbanó tűzijátéktól szintén súlyosan megsebesült egy 24 éves fiatal. Elképzelhető, hogy elveszíti a látását - közölte a rendőrség.
Essenben rendőrökre támadt tűzijátékkal egy fiatalokból álló banda.

Berlin Neukölln nevű városrészében kigyulladt és összeomlott egy élelmiszer-áruház. A tűz valószínűleg egy szeméttárolóban keletkezett, és átterjedt az áruház belsejére, ahol tűzijátékokat is árultak. A tűzoltók ez utóbbi körülmény miatt nem közelíthették meg mindenütt a lángokat, így azok végül az épület összeomlását okozták. Ebben a tűzesetben senki nem sérült meg.
Németországban is tilos volt a tűzijáték kereskedelme szilvesztert megelőzően, de a használata nem.
Az észak-olaszországi Asti helységben egy 13 éves fiú halt meg egy szilveszteri partin felrobbanó tűzijátéktól. A hasát érte súlyos sebesülés - közölte a rendőrség. A fiút még élve kórházba tudták szállítani, de ott meghalt.

Szerte Olaszországban több tucatnyi ember sebesült meg tűzijátéktól, noha jóval kevesebb, mint a korábbi években. Milánóban egy férfi elvesztette két ujját.

Irakban a fővárosban és több vidéki városban több mint hatvanan sebesültek meg felrobbanó tűzijátéktól, illetve éles lőszertől, amely vaktában leadott lövésből származott. Egy ember meghalt. A sebesülések felét egy kirkuki bevásárlóközpontban keletkezett tűzeset okozta - közölték a hatóságok, hozzátéve, hogy még nem ismernek minden esetet.

A Fülöp-szigeteken mintegy ötvenen sebesültek meg szilveszterkor meggyújtott tűzijátéktól, ami jóval kevesebb, mint a korábbi években, mert ezúttal tilos volt a pirotechnikai eszközök használata. Az ötven sebesült mindegyikét kórházba kellett szállítani. Egyiküket egy eltévedt éles lőszer sebesítette meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.