Tavaly  júniusban egy 18 éves fiú eltörte egy féléves kölyökkutya lábát, amiért többször is bement annak a háznak az udvarára, ahol a fiatal férfi lakott. A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt fiatal férfi ellen állatkínzás bűntette miatt.

A 18 éves fiú bátonyterenyei házának udvarára 2020. június közepén egy nap alatt többször is betévedt egy féléves kölyökkutya, amit a fiatal férfi az utolsó alkalommal a hátsó lábainál fogva nagy erővel áthajított a kapun. A kutya a ház előtti betonútra csapódott, és jobb hátsó lábán combcsonttörést szenvedett - olvasható az Ügyézség oldalán. 

Eltörte egy kóbor kiskutya lábát a bátonyterenyei fiatal (A kép illusztráció)Thinkstock

A Salgótarjáni Járási Ügyészség a fiatalember ellen állatkínzás bűntette miatt emelt vádat.

A Salgótarjáni Járásbíróság a tettét beismerő, a 18. életévét az elkövetéskor épp csak betöltő, büntetlen férfi ügyében gyorsított eljárásban, tárgyalás mellőzésével hozott döntést: az ügyészi indítványnak megfelelően nyolc hó, végrehajtásában egy évi próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a vádlottat, és kötelezte az eljárás során felmerült 30.700 Ft bűnügyi költség viselésére is - írja az Ügyézség.