Nem fogunk örülni annak, ami a következő napokban az országra vár: zord időszak jön

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Chaoss -
havazás időjárás fagy tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A következő napokban beköszönt a téli időjárás: havazás, fagy és szél is lesz.

Szerda

Hajnalban a középső és a keleti tájakon többfelé lehet havazás, hózápor, majd északnyugat felől csökken a felhőzet. Délelőtt a Tiszántúlon még hullhat a hó. Délutánra kisüt a nap, de ÉNy felől újabb felhők érkeznek és estétől ismét előfordulnak hózáporok. Megerősödik, nyugaton viharossá fokozódik az ÉNy-i szél, mellyel igen hideg levegő húdul hazánk térségébe. Délután 0-5 fok várható.

Csütörtök

Hajnalban szórványosan, napközben elszórtan alakulhat ki újabb havazás, hózápor. Tovább hűl a levegő: délután már csak 0 fok körüli értékeket mérhetünk - ezt azonban az erős, több helyen viharos szélben még hidegebbnek érezzük majd.

Zord hideg jön: -10 fok is lehet - Képünk illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/Chaoss

Péntek és szombat

Felhőátvonulások lesznek elszórtan hózáporral. Azonban a Miskolc-Szeged vonalon akár tartósabban is havazhat. Csak szombatra mérséklődik az erős, olykor viharos északi szél. Tovább csökken a hőmérséklet, tovább támad a tél: szombat reggelre már zord, -10 fok alatti hideg várható, és délután is egész napos, országos fagy ígérkezik.

Vasárnap

Friss, tiszta, tartósan fagyos idő valószínű. Esetleg néhol lehet zúzmarás köd, vagy hószállingózás. Reggel -10, délután -2 fok várható - írja a Köpönyeg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.