Dr. Szlávik János: „A családom az életveszélyhez is hozzászokott”

interjú Szlávik János család magánélet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dr. Szlávik Jánost eddig szakmai témákban hallottuk nyilatkozni. Ezúttal azonban családi életébe is betekintést engedett.

Dr. Szlávik János életét jórészt a hivatása tölti ki, az ideje nagy részét a kórházban, a betegei között tölti, állandó életveszélyben. Ez a családjára is veszélyt jelent. Vajon ők hogyan birkóznak meg ezzel? A holnap megjelenő HOT!-ban erről is mesél a főorvos.

Dr. Szlávik János infektológus főorvos, a Dél-Pesti Centrumkórház-Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetében Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

"A feleségem is orvos, most gyógyszerkutatóként dolgozik. A lányaim már felnőttek, de pici koruktól megértették és elfogadták az elhivatottságomat. A 21 éves lányom, Nánda is orvos akart lenni, kiskorában koponyák, csontvázak voltak a szobájában, mégis a gazdasági pályát választotta. A nagyobbik, Niké 32 éves, az ő fejében meg sem fordult ez a gyönyörű hivatás: ügyvéd lett, büntetőügyekkel foglalkozik. Kemény lány, a legnehezebb bűnözőkkel is elbánik. Büszke vagyok a gyermekeimre: mindig önállóak voltak, okosak, sikeresek, megállják a helyüket az életben. Az elmúlt tíz hónapban, amióta a Covid itt van velünk, sajnos kevés időnk van egymásra, hiszen én szinte éjjel-nappal a kórházban vagyok. Szerencsére bennünket nem jár át a félelem, a családom az életveszélyhez is hozzászokott."
A főorvos úrral készült interjú, melyben arról is mesél, hogy miként lett a gyógyítás a hivatása, a friss HOT!-ban olvasható.

A HOT Magazin digitális formában ITT található.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.