Dr. Szlávik Jánost eddig szakmai témákban hallottuk nyilatkozni. Ezúttal azonban családi életébe is betekintést engedett.

Dr. Szlávik János életét jórészt a hivatása tölti ki, az ideje nagy részét a kórházban, a betegei között tölti, állandó életveszélyben. Ez a családjára is veszélyt jelent. Vajon ők hogyan birkóznak meg ezzel? A holnap megjelenő HOT!-ban erről is mesél a főorvos. 

Dr. Szlávik János infektológus főorvos, a Dél-Pesti Centrumkórház-Országos Hematológiai és Infektológiai IntézetébenForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

"A feleségem is orvos, most gyógyszerkutatóként dolgozik. A lányaim már felnőttek, de pici koruktól megértették és elfogadták az elhivatottságomat. A 21 éves lányom, Nánda is orvos akart lenni, kiskorában koponyák, csontvázak voltak a szobájában, mégis a gazdasági pályát választotta. A nagyobbik, Niké 32 éves, az ő fejében meg sem fordult ez a gyönyörű hivatás: ügyvéd lett, büntetőügyekkel foglalkozik. Kemény lány, a legnehezebb bűnözőkkel is elbánik. Büszke vagyok a gyermekeimre: mindig önállóak voltak, okosak, sikeresek, megállják a helyüket az életben. Az elmúlt tíz hónapban, amióta a Covid itt van velünk, sajnos kevés időnk van egymásra, hiszen én szinte éjjel-nappal a kórházban vagyok. Szerencsére bennünket nem jár át a félelem, a családom az életveszélyhez is hozzászokott."
A főorvos úrral készült interjú, melyben arról is mesél, hogy miként lett a gyógyítás a hivatása, a friss HOT!-ban olvasható. 

"""Forrás: HOT Magazin"
A HOT Magazin digitális formában ITT található.