Hózáporral és havazással indul a hét: erős szél is lehet

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hideg téli időre számíthatunk.

Kedd

Változóan felhős időre számíthatunk, reggel keleten tartósabb párássággal, illetve rétegfelhőzettel. Délutántól, estétől északnyugat felől várható erős felhősödés - és északon este szórványosan lehet hózápor, kisebb havazás. Az északnyugati szél többfelé lesz erős. Hideg téli idő lesz: reggel -3, délután +3°C körül alakul a hőmérséklet.

Szerda

Felhőátvonulások lesznek a napsütés mellett. Elszórtan fordulhat elő hózápor. Az ÉNy-i légmozgás továbbra is erős, néhol viharos lesz. A reggeli -5, 0 foktól 0, +5 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Csütörtök

Napközben fokozatosan megnövekszik a felhőzet, este már borult lehet az ég. Nyugat felől hószállingózás várható, amit a Dunántúlon már havas eső, eső válthat fel. A szél délnyugatira fordul és egyre inkább megélénkül. +3, +4 fok körüli értékeket mérhetünk.

Péntek

Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, havas eső, eleinte északkeleten ónos eső, és hó is. 5 és 10 fok közé enyhül a levegő, a nyugati szél viharossá fokozódhat.

Szombat

Marad a borongós, változékony időjárás: a borult égből többfelé várható eső, a hegyekben havas eső, hó. Egyelőre marad az enyheség 4-10 fokos maximumokkal - írja a Köpönyeg.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.