Egy miskolci játszótéren, a kisgyermek közti konfliktust az anyukák tetlegességgel oldották meg.

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy nő és egy férfi ellen garázdaság vétsége miatt.

A vádirat szerint a vádlottak 2020 áprilisában, egy délelőtt, egy miskolci közterületen szóváltásba kerültek a sértett kisgyermekes nővel amiatt, mert a gyermeke a vádlottak kiskorú gyermekével a játszótéren konfliktusba került.

Hangosan szidalmazták a nőt, majd a vádlottak közül a nő meglökte, amitől a sértett a földre esett és beütötte a fejét, ezután a hajánál fogva megfogta és ököllel arcon ütötte. A sértettnek csak nehézségek árán sikerült felállnia és megpróbált elmenekülni, azonban a nő vádlott ebben megakadályozta azzal, hogy olyan erővel megrúgta, amitől ismételten a földre esett, majd újból a már földön lévő sértettet tovább rugdosta.

A kép illusztrációFotó: Hirling Bálint - Origo

A cselekmény során jelen volt a férfi vádlott-társ, aki végignézte a bántalmazást, közben olyan kijelentést tett, hogy „nő a nő ellen". Amikor a sértett védelmében megérkezett édesanyja, felszólította a vádlottakat, hogy fejezzék be a lánya elleni támadást, és attól tartva, hogy a férfi vádlott-társ esetleg a lányát bántalmazni fogja, megpróbálta lefogni az ökölbe szorított kezét, ekkor viszont a férfi ököllel megütötte őt.

A sértettek közül a kisgyermekes anya a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett el, a védelmére kelő anyján is zúzódásos sérülések keletkeztek, azonban nem terjesztettek elő magánindítványt.

Az ügyészség a vádlottak közül a büntetlen előéletű nővel szemben pénzbüntetést, míg a büntetett előéletű férfival szemben elzárás büntetést indítványozott - írja az ugyeszseg.hu.