1,5 milliós büntetést kaptak Sebestyén Balázsék

Fotó: Adrián Zoltán/Origo -
balázsék szex büntetés Médiatanács Sebestyén Balázs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
1,45 millió forintos büntetést szabott ki a Médiatanács a Sebestyén Balázs által vezetett Balázsék című műsorra egy novemberi adása miatt - – adta hírül a Blikk a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának legfrissebb sajtóközleménye alapján.

A büntetést azzal indokolták, hogy a műsorvezetők szexuális tartalmú témákat feszegettek az adásban. Ezzel még nem feltétlenül lett volna gond, viszont a műsort 12 éven aluliak számára nem ajánlott jelzéssel adták le, a 16 éves korhatár helyett. Ráadásul az este 21 és hajnal 5 órai idősáv helyett reggel 6 óra után került adásba a kifogásolt szövegrész.

Sebestyén Balázsék büntetést kaptak Fotó: Adrián Zoltán/Origo

Nem ez az első alkalom, hogy eljárás indult a Rádió 1 Balázsék című műsora ellen. 2019-ben személyiségi jogokat sértő kijelentések hangoztak ela műsorban, emellett kiskorúakat védő rendelkezések sérelmét vélelmezték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.