Születésnapján halt meg a magyar színésznő: az egész ország gyászolja

Fotó: Bielik István - Origo -
végső nyugalom temetés Börcsök Enikő búcsúztatás Jászai Mari-díj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A színésznő január végén, épp a születésnapján hunyt el.

Ahogy arról mi is hírt adtunk,a Jászai Mari-díjas Börcsök Enikő két vesetranszplantáció után hosszú, súlyos betegséggel küzdött, amely végül január 28-án hajnalban legyőzte őt. Nemrégiben még az esküvőjükre készültek Tóth József festőművésszel, de az élet más sorsot szánt nekik: januárban a kórházban, egymás kezét fogva búcsúzhattak el.

A színésznőt a Vígszínház saját halottjának tekinti, a színház közlése szerint a szertartás, amire február 11-én csütörtökön kerül sor, zártkörű lesz. Végső búcsút a járványügyi szabályok betartásával vesznek tőle.

A Vígszínház és az eSzínház Börcsökre a Spiró György Kvartett című színművének online közvetítésével emlékezik. Az előadás csütörtökön este hét órától vasárnap délelőtt tízig lesz elérhető jelképes támogatásért cserébe, a bevételt a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért részére ajánlják fel teljes egészében – olvasható a közleményben.

Fotó: Bielik István - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.