Nagyon húzós büntetést is kaphat az, aki nem takarítja el a havat a háza előtti járdáról - videó

hótakarítás büntetés videó fagy tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Akár 2 milliót is fizethet az, aki nem takarítja el a jeget a háza elől és valakit baleset ér. A közterület felügyelet pedig helyszíni bírságot szabhat ki, amelynek összege alkalmanként akár 50 ezer Forint is lehet.

Sok helyen nem takarítják a járdát ebben az időben, pedig a jeges járdák szinte életveszélyesek. A törvény szerint a társasházak és lakótelepek esetén a takarítók és házmesterek feladata, hogy csúszásmentessé tegyék az utat, míg családi házak esetében a tulajdonos köteles felsózni a jeget a járdán.

Aki nem teszi, az pénzbüntetéssel sújtható illetve fogyatékosságot okozó baleset esetén akár büntetőjogi felelősségre vonásra is sor kerülhet

- hangzott el a Tények riportjában.

Az ítéletidő nem csak a gyalogosoknak, hanem az autósoknak is borsot tör az orra alá. Az autósoknak a befagyott kocsiajtók okoztak problémát ma reggel. Szakember szerint glicerin lehet a megoldás – a gumitömítéseket érdemes átkenni minden évben glicerines szivaccsal, az megvédi az ajtót a befagyástól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.