34 kiskutyát mentett meg magyar állatcsempészektől a német rendőrség

Forrás: Police.hu -
kölyökkutya állatcsempészet letartóztatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A düsseldorfi rendőrök tegnap este 34 kutyakölyköt mentettek meg illegális kutyakereskedők karmaiból. A legyengült állatokat a düsseldorfi állatmenhely gondjaira bízták.

Düsseldorfban egy járókelő gyanús kisteherautót jelentett a rendőrségen a Burghofstrasse / Aachener Strasse utcán. A magyar rendszámú kisteherautó ellenőrzése során a járőrcsapatok nem hittek a szemüknek. Majdnem három tucat kölyök- és fiatal kutyát találtak egymásra rakott szállító dobozokban a csomagtérben. Nyilvánvaló volt, hogy az állatok nem ettek egy ideje és vizet sem adtak nekik. Ráadásul a dobozokat olyan szorosan pakolták egymásra, hogy levegőhöz is alig jutottak a kiskutyák - írta meg a Presseportal.

Az állatmentő szolgálat és a düsseldorfi állatmenhely alkalmazottai gondozásukba vették a kis kutyákat. Az állatokat több mint 24 órán át tartották a dobozban, így azok nagyon örültek a szabadságnak és az ételnek, amit kaptak.

MAGUKRA HAGYOTT KISKUTYÁK - a kép csak illusztráció Forrás: Police.hu

A két magyar férfinál 19 ezer Eurót és különböző kísérő dokumentumokat találtak. Az állatvédelmi törvény megsértése, a csalás gyanúja, a dokumentumok hamisítása és az esetleges adójogi bűncselekmények vádjában folyik a nyomozás ellenük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.