Ekkor érkezhet a hózápor: nem sokáig élvezhetjük a korai tavaszt

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Everste -
tavasz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hét elején még kellemes időre számíthatunk: eddig fog tartani a korai tavasz.

Hétfő

A párásság megszűnése után napos időre számíthatunk, majd déltől erősen megnövekszik a felhőzet, de csapadék ekkor sem alakul ki. Az északkeleti szél megélénkül. Reggel 0 fok körül, délután 7 és 12 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedd

A hajnali ködfoltok megszűnnek és ragyogóan napos idő valószínű. Kizárt a csapadék. Kellemes kora tavaszi időnk lesz 12°C körüli értékekkel. A délnyugati szél gyenge marad.

Szerda és csütörtök

Hajnalra ismét kialakulnak sűrű ködfoltok, melyek a délelőtt folyamán mindkét nap feloszlanak, csak kisebb körzetekben maradhat ködfelhős az ég. Az ország nagy részén szikrázó napsütés várható. 10-18 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Hózápor is jöhet - Képünk illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/Everste

Péntek

Északnyugat felől hidegfront érkezik, melynek hatására erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé alakul ki eső, zápor, a hegyekben már akár hózápor, míg délen zivatar is kitörhet. Egyre inkább megerősödik az ÉNy-i szél. A maximum 9 fok körül alakul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.