Megismétlődik az olasz rémálom? Péntek éjféltől sürgősségi zárlatot rendeltek el Lombardiában

Forrás: MTI/EPA/ANSA/Matteo Corner -
Olaszország zárlat Lombardia vesztegzár koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus-mutánsok gyors terjedése miatt péntek éjféltől sürgősségi zárlatot rendeltek el Olaszországban, Lombardia tartományban.

Lombardiában az egy éve tartó járvány miatt már negyedszerre rendelnek el zárlatot, a péntektől érvényben lévő március 14-ig biztosan eltart. A tartomány területe járványügyi szempontból sötét narancssárga színbe lépett, ami azt jelenti, hogy

a vendéglátóhelyeket és az iskolákat bezárják. Csak a bőlcsödék maradtak nyitva, a lakosokat otthonmaradásra szólították fel, és aki teheti, távmunkára állt át. Tilos a városok, települések elhagyása, valamint ismét lezárták Lombardia külső határait is.

-írja az egészségkalauz.hu.

A koronavírus brit variánsa Brescia és Milánó térségében terjed, Bologna karantén alá került, Piemont tartományban pedig leállították a tantermi oktatást. Szombattól lezárják a Róma körüli Laziót, enyhíteni pedig csak Szardíniában tudtak: itt feloldották a kijárási tilalmat, újranyitották a vendéglátóhelyeket és a múzeumokat, és aki a szigetre érkezik, azt azonnal tesztelik.

Forrás: MTI/EPA/ANSA/Matteo Corner

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.