Pusztító tűz martalékává vált egy háromgyermekes család otthona: "Az egész életünk odaveszett"

ház tűzvész család katasztrófa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy pillanat alatt égett le a három kisgyermek és egy hamarosan megszülető kisbaba 150 négyzetméteres rönkfából épült otthona a Pest megyei Kosdon szerda délután. Az édesapa a ház melletti kertben kertészkedett, éppen be akart menni egy pohárt vízért, amikor lángcsóvák zárták le az útját.

Szerencsére a várandós édesanya és a három kisgyermek nem tartózkodott otthon, senki nem sérült meg a tűzvészben.

"A gyerekek és a várandós feleségem nem tartózkodott itthon, a házban pedig szerencsére senki nem volt bent. Én az udvaron kertészkedtem az édesapámmal, a bajt pedig már csak akkor vettem észre, amikor be akartam menni egy pohár vízért. Miután kinyitottam az ajtót, arcon vágott egy nagy lángcsóva. Több poroltóm is volt, rögtön belefogtam az oltásba, de már semmi esély nem volt rá.

Mindenünk elégett, az egész életünk odaveszett"

- nyilatkozta a Blikknek rendkívül szomorúan a családfő, Pákozdi Balázs.

A kép illusztráció Forrás: Getty Images/Purestock/Purestock

A rendőrként dolgozó családapa elmondta, hogy a konyhájuk még nem készült el, így az emeleten található vendégház konyháját használták főzésre, szerinte ott csaphattak fel először a lángok.

Egyelőre rokonoknál, barátoknál húzta meg magát a család. Biztosításuk volt, de annak az átfutási ideje nem rövid, szóval egyelőre várniuk kell.

A 4, 6 és 11 éves gyermekeknek ruhákra is szükségük van, de aki anyagilag is támogatná a Naszály-hegy lábánál élő családot, az alábbi számlaszámon megteheti: 11773683-02199120, név: Pákozdi Tímea.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.