Fülöp herceg negyedik hetét tölti a kórházban, miután nemrég szívműtéten esett át. Közben forr a levegő a királyi család körül, elsőként Vilmos herceg szólalt meg, aki a tagadja a rasszizmus vádját. 

Február 16-án került kórházba Fülöp herceg, miután elővigyázatosságból szerette volna kivizsgáltatni magát. Azóta már egy szívműtéten is átesett és jelenleg élete leghosszabb kórházi tartózkodását tölti. A Buckingham palota kijelentette, hogy nem fog állandóan beszámolni Fülöp állapotáról, így mindenki csak bízhat abban, hogy a herceg már jobban van - írja a Daily Mail.

A királyi család egy részeForrás: Samir Hussein/WireImage/2019 Samir Hussein/Samir Hussein

Közben Vilmos herceg megtörte a csendet, miután arról kérdezték, hogy a királyi család rasszista család-e. Vilmos gondolkodás nélkül válaszolt a kérdésre, miszerint "Mi nem vagyunk rasszista család". Elismerte közte és fivére közti tátongó szakadékot is és arra is utalt, hogy hamarosan felhívja Harry-t. A Buckingham-palotából és a Clarence-házból, a királynő és a walesi herceg hivatalos otthonából egyaránt azt mondták, hogy támogatják Vilmos herceg csütörtöki rövid kinyilatkoztatását.

A testvérpár július 1-én mindenképpen találkozni fog, amikor Diana walesi hercegnő előtt tisztelegnek a Kensington-palotában. Egy ismeretlen forrás szerint nagyon nagy köztük a feszültség, de azt mindketten belátják, hogy legalább az ünnepségre fontos félretenni az nézeteltéréseket.