A tudós figyelmeztet: emiatt összezsugorodhat a férfiak pénisze

Forrás: Thinkstock -
pénisz hímvessző utódnemzés légszennyezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre inkább zsugorodnak a hímvesszők és rosszul alakulnak ki a nemi szervek a légszennyezés miatt - állítja Shanna Swan, aki új könyvében az emberi szaporodás előtt álló kihívásokat veszi górcső alá.

Dr. Shanna Swan azt állítja, hogy az emberiség "egzisztenciális válsággal" néz szembe a termékenységi rátában a ftalátok, a műanyagok gyártása során használt vegyi anyagok miatt, amelyek hatással vannak a hormontermelő endokrin rendszerre. Ennek a szennyezésnek az eredményeként egyre több csecsemő születik apró hímvesszőkkel - írja a Sky News.

Dr. Swan kutatása a ftalát szindróma vizsgálatával kezdődött, amit patkányoknál tapasztaltak. Megállapította, hogy amikor a magzatokat ennek a vegyi anyagnak teszik ki, akkor valószínűleg zsugorodott nemi szervekkel születnek.

hímvessző, pénisz Forrás: Thinkstock

A vegyi anyag ipari felhasználással rugalmasabbá teszi a műanyagokat, de Dr. Swan szerint a játékokban és az élelmiszerekben továbbterjed, és ezután károsítja az emberi fejlődést. A ftalátok ugyanis utánozzák az ösztrogén hormont, és ezáltal megzavarják az emberi testben a hormonok természetes termelését.

Egy 2017-ben publikált tanulmány megállapította, hogy a nyugati országokban a férfiak spermiumszintje az elmúlt négy évtized alatt több mint 50% -kal csökkent, miután közel 45 000 egészséges férfit érintő 185 vizsgálatot vizsgáltak. Dr. Swan úgy véli, hogy a gyorsan csökkenő termékenységi ráta azt jelenti, hogy a legtöbb férfi 2045-re már képtelen lesz életképes spermiumot előállítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.