Szlávik János: Ekkorra lélegezhet fel az ország

Fotó: Koncz Márton - Origo -
járvány Szlávik János Súlyos koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szlávik János a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szerint a koronavírus-fertőzés legsúlyosabb napjaival nézünk jelenleg farkasszemet. Az infektológus elárulta, hogy valamikor nyárra lélegezhetünk fel.

A koronavírus-járvány legsúlyosabb napjai tartanak, minden eddiginél több a fertőzött, nagyon sokan vannak kórházban - mondta Szlávik János a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szombaton a közmédiának.

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa fotó: Origo/Talán Csaba

Továbbá azt is elárulta, hogy

a járvány harmadik hulláma továbbra is felszálló ágban van, a korábbi tapasztalatok alapján esetleg április közepén, végén kezdhet csökkenni a vírus terjedése, és „talán valamikor nyárra lélegezhetünk fel"

- írja a Metropol.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.