Az ohiói Bowling Green Állami Egyetem beavatási rituáléján bekötötték a 20 éves fiú szemét és így kellett meginnia egy teljes üveg alkoholt. Ezt követően a szobájába vitték és részegen magára hagyták. A szobatársa talált rá az akkor már eszméletlen állapotban lévő fiúra. 

Az ohiói Bowling Green Állami Egyetem hat szabály megsértésével vádolja a Pi Kappa Alpha diákszervezetet, miután az egyik újdonsült tagjuk egy borzalmas rituálé után életét veszítette.

A fiatal 20 éves fiú, aki az ohiói egyetem másodéves üzleti szakos diákja volt, március 7-én hunyt el a kórházban, három nappal azután, hogy a beavatási bulin bekötötték a szemét és arra kényszerítették, hogy igyon meg egy üveg alkoholt. Ezt követően magára hagyták a szobájában, ahol a szobatársa talált rá az akkor már eszméletlen állapotban lévő egyetemistára - írja a Daily Mail.

A Bowling Green State Egyetem a tragédia miatt felfüggesztette a szövetség működését.

"Bár ezek nem hozzák vissza Stone Foltz hallgatót, célunk az, hogy felelősségre vonjuk azokat, akik felelősek ezért a tragédiáért" - olvasható az egyetemi tisztviselők közleményében.