Tragédia: meghalt a kisbaba, mert édesanyja magára hagyta

Forrás: Shutterstock -
csecsemő Nagykanizsa tragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Emberölés miatt emelt vádat a Zala Megyei Főügyészség egy fiatal nagykanizsai nő ellen, aki otthonában megszülte, majd a fészerbe dobta újszülött gyermekét.

A 20 éves nő két éve ismerkedett meg egy férfival, de kapcsolatát titkolta környezete előtt. Teherbe esett, de erről sem szólt senkinek.Orvoshoz, védőnőhöz nem fordult, terhesgondozáson nem vett részt, a férfinak azonban néha ultrahangképet, illetve a várandós gondozási kiskönyvéből fotózott részletet küldött, mintha egészségügyi ellátást kapna.

A nő 2020 májusában azután arról küldött üzenetet az apának, hogy indul a kórházba, később pedig azt írta neki, hogy "a baba elment", nem volt egészséges.

Meghalt a kisbaba, mert édesanyja magára hagyta - Illusztráció Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint valójában otthon, egyedül szülte meg egészséges kislányát, majd a csecsemőt egy ruhába csavarta, az udvaron lévő fészerben a földre dobta és magára hagyta. Később visszatért az újszülötthöz, aki még élt, nyöszörgött, ezért bevitte a házba, de nem látta el.

Végül a nő anyja talált rá a csecsemőre, akit azonnal kórházba vitt, de a kritikus állapotban lévő újszülött az orvosi kezelés ellenére másnap meghalt. Halálának oka a mintegy 4-5 órán át fennálló ellátatlanság miatt kialakult oxigénhiányos állapottal fellépő agyduzzanatos agyi beékelődés volt - olvasható az ügyészségi közleményben. Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.