Az újraindítás következő lépéseiről a kormány akkor dönt, ha a beoltottak száma eléri a 3 milliót - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely csütörtöki online sajtótájékoztatóján, hozzátéve: ez öt-hat napon belül várható.

Gulyás Gergely elmondta, március 8-án, a szigorítások idején 1 millió ember volt beoltva Magyarországon. Kevesebb mint egy hónap alatt több mint 2,5-szeresére nőtt a beoltottak száma. Hozzátette, Magyarország Európában a leggyorsabban oltó országok közé tartozik.

Gulyás Gergely szerint még ebben a hónapban 4 millió felett lesz a beoltottak száma, azoké, akik legalább az első oltásukat megkapják.
Közölte azt is, hogy az oktatási-nevelési feladatok hatékony ellátása érdekében április 19-én visszaáll az oktatás normál rendje – írta az MTI.

Gulyás Gergely elmondta, 3 millió beoltott után jöhetnek újabb enyhítések.Fotó / Facebook / Magyarország Kormánya

A sajtótájékoztatón szóba került, hogy az edzőtermek egyelőre nem nyithatnak ki. Ám április végén már lehetséges, hogy az éttermek teraszaira kiülhetünk.

A védettségi igazolványról egyelőre nem született döntés, de arra lehet számítani, hogy a sporteseményeken való részvétel csak azzal lesz majd lehetséges.

Gulyás Gergely elmondta, az AstraZeneca körüli harcok inkább üzleti küzdelmek. Az uniós gyógyszerügynökség szerint a vakcina biztonságos.