Végre kiderült, hogy mennyi ideig tarthatjuk el a főtt tojásokat.

Gyakran előfordul, hogy egy vasárnapi reggeli után megmarad néhány főtt tojás. Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy vajon meddig, és hogyan tartható el?

A tojás az egyik legjobb fehérjeforrásunk, egészséges és tápláló, de rosszul tároljuk, számtalan betegség hordozója is lehet: szalmonella és egyéb baktériumok telepedhetnek meg rajta.

A kemény tojás a hűtőben nagyon sokáig eláll, érdemes főzés után maximum 2 órával hűtőbe tenni, így akár két hét után is fogyasztható lesz. 

főtt tojásForrás: Shutterstock

Csak kevesen tudják de a főtt tojást ecetben is remekül lehet tárolni.

Ha a megfőtt tojásokat egy tároló edénybe helyezzük 350 ml vízet és ugyanennyi ecetet keverünk hozzá némi fokhagymával majd belehelyezzük a tojásokat, azok két hónapig is frissek maradnak - írta a Ripost