Jó hír érkezett ezzel az oltóanyaggal kapcsolatban: fél évvel a második oltás után is jól véd az összes vírusvariáns ellen

Forrás: Shutterstock -
vakcina oltás Moderna koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Moderna gyógyszergyártó vállalat kedden közölte, hogy vakcinája fél évvel a második oltás után is jól véd az összes koronavírus-variáns ellen, a hányados legalább 90 százalékos, a súlyos megbetegedéseket pedig minimum 95 százalékban akadályozza meg.

Az amerikai cég bejelentette azt is, hogy megkezdte vakcinája egy új változatának a tesztelését, amelynek célja a legelőször Dél-Afrikában azonosított vírusváltozattal szembeni védelem.
A Moderna oltóanyaga jelenleg már több mint 40 országban megkapta a használati engedélyt. Hétfői adat szerint eddig 132 millió vakcinát szállított ki gyártórészlegeiből, ebből 117 milliót az Egyesült Államok kapott.

Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.