Egy kamaszfiú féltékenység miatt dobta szennyvízaknába alig kétéves testvérét.

Borzalmas tette miatt vádat emeltek a tizenhárom éves kamaszfiú ellen, mert féltékenységből szennyvízaknába fojtotta kétéves kistestvérét– tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

A vádlott az édesanyjával, annak élettársával, valamint hat kiskorú testvérével élt együtt Taktaharkány egyik családi házában. Az akkor tizenhárom éves kamasz 2019 áprilisában a testvéreivel és unokatestvéreivel játszott, szülői felügyelet nélkül. Velük volt a fiú kétéves öccse is, akire féltékeny volt, mert úgy érezte, róla jobban gondoskodnak, őt pedig elhanyagolják.A vádlott az udvaron lévő szennyvízakna fedelét levette, majd a fekáliával megtelt derítőbe dobta a kisfiút. Ezután a tetőt visszarakta, rátett egy követ is, majd anélkül, hogy bárkinek szólt volna, bement a lakásba.

Borzalmas tette miatt vádat emeltek a tizenhárom éves kamaszfiú ellen (Illusztráció)Forrás: Shutterstock

Az eltűnt kisfiút csak több óra múlva kezdte keresni a család, és miután a cipőjét az akna mellett meglátták, átkutatták a szennyvíztárolót is, amelyben megtalálták a gyermek apró holttestét.
Az ügyészség a letartóztatásban lévő fiatalkorú vádlott javítóintézeti nevelését indítványozta – tartalmazza a közlemény.